Haal design in huis met een Secto lamp

Wil jij een statement maken met de verlichting in je huis en tegelijkertijd prettig licht om je heen ervaren? Met een Secto lamp kies je voor duurzaam design waarbij mooi licht centraal staat. De lamp is ontstaan uit onvrede van klanten van een meubelmakerij die geen mooie passende lampen bij hun meubels konden vinden. Secto was zijn tijd ver vooruit en het heeft even geduurd voordat de mensheid klaar was voor deze unieke lampen. Inmiddels is de lamp een begrip over heel de wereld en vind je de lampen in prestigieuze musea, luxe winkels en bij mensen thuis. Waarom jij wilt kiezen voor de gratie van Secto? Je leest het hier.

Waarom een Secto lamp?

Het credo van ontwerper Seppo Koho voor de  Secto lamp was en is nog steeds dat licht zacht mensen mag uitnodigen om dichterbij te komen. De lamp is ontwikkeld in een tijd dat hout nog niet gebruikelijk was als materiaal voor lampen. Meubelmaker Tuula Jusé Lius produceerde prachtige meubels van duurzaam Fins fineer eikenhout en kreeg steeds vaker de vraag van haar klanten of ze ook lampen konden kopen bij haar. Na een ontmoeting met designer Seppo Koho zag de eerste lamp al snel het levenslicht. Die ontmoeting vond plaats in 1995 en de rest is historie. Inmiddels heeft het succesvolle duo een hele collectie aan lampen op de markt gebracht en is het merk populair bij iedereen die houdt van kwaliteit, design, natuurlijke producten en sfeervol licht.

Speel met licht en schaduw

Een Secto lamp past in vrijwel elke ruimte omdat de lamp licht is en een speelsheid in de ruimte brengt. Het ontwerpt toont eenvoudig ondanks de inventieve geometrische vormgeving. Het licht speelt met schaduw en is decoratief en fascinerend tegelijkertijd. De lamp is een kunstwerk op zich en maakt dat nog boeiender door het licht op een speelse manier te verspreiden. Als je houdt van intrigerend design, dan raak je op deze lamp nooit uitgekeken. Met hun architectonische vormen zijn de Secto lampen een ruimte op zichzelf. Je ziet de lichtbron niet, want die zit verscholen in de schaduw zodat het licht je niet kan verblinden. Het licht dat vanuit het berkenhout reflecteert brengt de ruimte in een uitnodigende sfeer van zachtheid.

Voor elke toepassing een Secto lamp

Sinds het ontstaan van de eerste Secto lamp midden jaren negentig is er veel gebeurd. Inmiddels heeft het merk een heel scala aan lampen ontwikkeld en zijn de lampen voorzien van LED verlichting zodat de lampen nog duurzamer zijn dan voorheen. Voor elke toepassing is een lamp ontwikkeld. Of je nu kiest voor een hanglamp voor boven de eettafel of een mooie wandlamp om een muur aan te lichten. Secto heeft de prachtigste ontwerpen om uit te kiezen. Er zijn zelfs schemerlampen en staande lampen te krijgen in verschillende varianten.

Kwaliteit en design met Secto

Elke Secto lamp wordt met aandacht ontworpen en geproduceerd. Daarbij is kwaliteit de basis en duurzaamheid vanzelfsprekend. Er wordt alleen gewerkt met het beste hout uit de omgeving en ook de productie is volledig centraal geregeld. Bekijk vooral ook de Muuto lampen als je op zoek bent naar nieuwe lampen!