Een visgraat parket: is dat mogelijk?

Visgraat Parket

Wanneer je een vloer gaat leggen – denk aan laminaat of parket – dan leg je de planken in een bepaald patroon. Dat kan in de lengte zijn, in de breedte of juist in een apart patroon zoals de visgraat. Kun je een visgraat parket ook goed leggen? En hoe werkt zoiets? Waarom zou je eigenlijk een visgraat vloer willen in plaats van gewoon planken in de lengte?

Visgraat Parket

De voordelen van visgraat

Wanneer je kiest voor een visgraat vloer, dan kies je voor een speelse uitstraling. Visgraat zagen we vroeger vooral in dure villa’s maar tegenwoordig kun je het overal tegenkomen. Het is weer eens iets anders dan die planken in de lengte leggen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor visgraat. Het patroon zorg je voor door relatief korte planken haaks op elkaar trapsgewijs omhoog te leggen. Het patroon dat ontstaat, lijkt een beetje op een visgraat. Daar dankt deze vloer dan ook de naam aan.

Een visgraat parket

Hoewel je misschien bij visgraat in eerste instantie aan laminaat denkt, kun je juist ook heel goed een visgraat parket leggen. Sterker nog, dat is waar het ooit mee begonnen is. Parket is een houten vloer van echt hout welke in talloze soorten en maten beschikbaar is. Een visgraat parket leggen betekent dat je een speelse en unieke vloer hebt die ondertussen tientallen jaren meegaat. Parket is namelijk een zeer duurzaam materiaal, mits je er goed voor zorgt.

Een visgraat vloer leggen

Er zijn mensen die hun visgraat vloer zelf leggen. Het is mogelijk, zeker omdat het internet vol staat met instructiefilmpjes. Ga je echter parket leggen en niet laminaat? Dan is het toch aan te raden om een professional om hulp te vragen. Parket is namelijk duurder en je wil dus niet zomaar de fout in gaan want dat kost je veel.