Soorten raamdecoratie kunststof kozijnen

raamdecoratie kunststof kozijnen

Heb je kunststof kozijnen in jouw woning? Dan ben je goed bezig! Kunststof kozijnen zijn een milieubewuste optie, wat natuurlijk erg belangrijk is tegenwoordig. Als je net nieuwe kunststof kozijnen hebt, zou het zonde zijn om hierin te moeten boren voor het installeren van raamdecoratie kunststof kozijnen. Voorheen, in de tijd van houten kozijnen, moest je eigenlijk wel. Als je geen gaten in de kozijnen boorde, kon je geen raamdecoratie ophangen.

raamdecoratie kunststof kozijnen

Decoratie zonder beschadiging 

Tegenwoordig kan dit gelukkig anders. Er zijn allerlei manieren waarop je raamdecoratie kunststof kozijnen kunt bevestigen zonder dat je hiervoor de kozijnen beschadigd door erin te moeten boren. Zo kun je bijvoorbeeld raamdecoratie bevestigen aan plakstrips, die je op de kozijnen plakt. Ook bestaan er hulpmiddelen als plaksteunen of klemsteunen. Deze opties zijn allemaal geschikt voor draai- en kiepramen. 

Soorten raamdecoratie

Ten eerste is een veelvoorkomende raamdecoratie het rolgordijn. Deze zijn voor iedere ruimte geschikt en makkelijk te openen of sluiten. Er zijn uitvoeringen in allerlei kleuren. Daarnaast kun je kiezen in de mate van lichtdoorlatendheid. Ten tweede zijn jaloezieën natuurlijk erg populair, omdat je hier zelf de gewenste doorkijk mee kunt bepalen. Zo kan niet zomaar iedereen je woning binnen kijken, maar valt er nog voldoende licht de kamer binnen. 

Ten slotte zijn plisségordijnen ook erg mooi. Dit is in principe hetzelfde als een rolgordijn, alleen bestaan de gordijnen uit geplooide stof. Hierdoor kun je ze makkelijk bedienen. Voor al deze soorten raamdecoratie kun je ook nog kiezen uit een systeem dat je met de hand bestuurt, of een elektrische variant.