Een aflossingsvrije hypotheek omzetten

Het is wellicht mogelijk voor je om een aflossingsvrije hypotheek om te zetten. Dit is uiteraard wel alleen mogelijk als je een aflossingsvrije hypotheek hebt afgesloten. Het kan in sommige gevallen zelfs verstandig zijn om je aflossingsvrije hypotheek om te zetten. Sommige mensen vinden het namelijk vervelend aan een aflossingsvrije hypotheek dat je aan het einde van de looptijd, de aflossing in één keer moet betalen. Er is met zo’n hypotheek namelijk geen sprake van tussentijdse aflossing. Je aflossingsvrije hypotheek omzetten kan dus zorgen voor meer zeker- en duidelijkheid rondom je maandelijkse kosten, en het zorgt er ook voor dat je op de lange termijn geen hypotheeklasten oploopt. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou?

Neem contact op met een hypotheekadviseur

Als je wil kijken of het voor jou mogelijk is om je aflossingsvrije hypotheek om te zetten, dan is het handig om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Hij kan dan je situatie bekijken en in kaart brengen wat het voordeligst en het gunstigst is. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat je een overwaarde op je woning hebt die je kan laten verzilveren. Een hypotheekadviseur kan dit allemaal voor je bekijken en met je op een rijtje zetten wat de beste stappen zijn die je kunt nemen. En wil je graag je hypotheek verhogen voor een verbouwing?

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Het kan natuurlijk zijn dat je er een verbouwing aankomt voor je woning, en dat je erover nadenkt om je hypotheek te verhogen voor deze verbouwing. Dit geeft je dan meer financiële ruimte en hierdoor is het wellicht mogelijk om een verbouwing in te plannen die je anders niet zou kunnen doen. Je moet dan natuurlijk wel bekijken of dit ook in jouw situatie een goed idee is, en dan is het ook handig om een hypotheekadviseur in te schakelen. Het kan bijvoorbeeld voordelen met zich meebrengen. Met een hypotheek verhogen voor verbouwing kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de aflossing af te lossen over een langere periode. Hierdoor komt de maandelijkse aflossing lager te liggen. Wil je bekijken of deze optie voor jou mogelijk is, of wil je ander financieel advies? Neem dan nu contact op met een hypotheekadviseur en laat je op de juiste manier informeren over bepaalde financiële zaken. Uiteraard is er veel op het internet te vinden, maar om zeker te weten of iets ook in jouw situatie past is een hypotheekadviseur inschakelen de beste oplossing.