Een Aloe Vera plant kopen? Dit moet je zeker weten!

Voor de Aloe Vera plant geldt dat ze initieel afkomstig is uit het Midden-Oosten. Voor deze vetplant of zogenaamde succulent geldt dat ze tegenwoordig wijdverspreid is terug te vinden in verschillende delen van het Caribisch gebied evenals Midden Amerika en de Aziatische landen. Bekend is het feit dat het sap van deze plant over heel wat verschillende eigenschappen beschikt. Omwille van deze reden wordt ze dan ook veelvuldig gekweekt voor niet alleen dranken en wondmiddel, maar ook voor zonnebrand en cosmetica. Voor het dikke blad geldt dat ze vanuit een basis groeit en uiteindelijk tot ongeveer 60 centimeter lang kan worden. Op de randen van de bladen zijn kleine tandjes terug te vinden. Overweeg jij ook een Aloe Vera plant kopen? Dan is het zeker de moeite waard om de informatie even door te nemen die je hieronder aantreft.

Wat moet je in de basis weten over een Aloe Vera plant kopen?

Een Aloe Vera plant kopen heeft natuurlijk niet veel voeten in de aarde. Deze populaire plant wordt dan ook door alle betere bloemen- en plantenwinkels wel aangeboden. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel van belang dat je weet hoe je deze plant na aankoop moet verzorgen. Wat dit betreft is het goed om te weten dat de Aloe Vera plant slechts een beperkte hoeveelheid water nodig heeft. Dit omwille van het feit dat de plant over de mogelijkheid beschikt om het water op te slaan in haar geleiachtige bladeren. Tijdens de periode tussen april en oktober zal je kunnen vaststellen dat deze plant een beetje (extra) water nodig heeft. Dit om te voorkomen dat de zogenaamde wortelkluit volledig uitdroogt. Tijdens het najaar en de winter doe je er dan weer goed aan om deze vetplant enkele weken geen water te geven.

Wat wanneer de bladeren van je Aloe Vera plant verkleuren?

Bij een Aloe Vera plant kopen zal je, je wellicht ook de vraag stellen wat je moet doen wanneer de bladeren van deze prachtige plant verkleuren. In de praktijk zal je kunnen vaststellen dat een dergelijke verkleuring niet snel zal optreden, integendeel. Mocht dat uiteindelijk toch het geval blijken te zijn is dat in het merendeel van de gevallen het resultaat van een teveel aan water. In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de bladeren van de plant niet alleen bruin, maar ook zacht worden. Bovendien is het ook mogelijk dat de bladeren gaan hangen. Mocht er op een zeker ogenblik sprake zijn van een gele gloed op de bladeren betekent dat dat ze geconfronteerd worden met een teveel aan zonlicht. Ook hier moet je dus wel waakzaam voor zijn. 

Wat moet je nog weten over de Aloe Vera plant?De bovenstaande informatie zal duidelijk maken waar je in grote lijnen bij een Aloe Vera plant kopen rekening mee dient te houden. Dit gezegd hebbende zal je, je mogelijks nog de vraag stellen of deze plant giftig is of niet. In het bijzonder voor mensen met huisdieren en kinderen is ook dat immers uiteraard zeer belangrijk om te weten. Dat is niet het geval. Voor de Aloe Vera plant geldt dat ze niet giftig is. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat ze niet vatbaar is voor ziektes, integendeel.