Is onderhoud aluminium kozijnen nodig?

steel look kozijnen

Steeds meer mensen hebben de voordelen van aluminium kozijnen gevonden. Onderhoudsvrij en uiteraard oogt het ook nog eens onwijs stoer. Daarnaast hebben deze kozijnen een inbraakwerend effect. Wel zo fijn om te weten dat je hiermee ongewenste gasten buiten kunt houden. Maar is onderhoud aluminium kozijnen eigenlijk wel nodig? Lees hieronder handige tips!

Tip 1: Reinig twee keer per jaar de kozijnen

Wanneer de aluminium kozijnen zijn gemonteerd ben je verzekerd van een stevig kozijn. Niet alleen bieden deze kozijnen een isolerende werking. Ook zal je hierdoor minder vaak de ladder op moeten om het te reinigen. Het advies is dan ook om de kozijnen twee keer per jaar te reinigen. Let er wel op dat als de kozijnen continu blootgesteld worden aan de regen en dergelijke om het dan vaker te reinigen.

Tip 2: Gebruik geen reinigingsproducten!

Schoonmaken is niet alleen prettig, maar vaak ook noodzakelijk. Let er wel op dat je geen gebruik maakt van schoonmaakmiddelen. Aluminium houdt hier namelijk niet van. Ook sterke alkalische producten dienen echt vermeden te worden. Het beste kan je gebruik maken van water en het vervolgens met een zachte doek af te nemen.

steel look kozijnen

Tip 3: Besteedt het reinigen uit!

Beschik jij zelf niet over een ladder en de nodige middelen. Kies er dan voor om het door een expert te laten reinigen. Vaak beschikken zij over de juiste middelen en weten zij ook direct hoe dat het schoongemaakt moet worden.