De verschillen tussen een Jablotron alarmsysteem en een Ajax alarmsysteem

Het is belangrijk om je woning goed te beveiligen, want zo voorkom je dat ongewenste personen toegang krijgen of dat er wordt ingebroken. De vraag is alleen hoe je dit doet. Met alle moderne technologieën in de beveiligingswereld kan het je soms gaan duizelen. Ga je voor camerabeveiliging of kies je voor een volledig alarmsysteem? Een aanrader is een Jablotron alarmsysteem, maar er zijn nog meer opties. Lees hier welke.

Jablotron alarmsysteem: een erkend merk

Het merk Jablotron is opgericht in 1990 en het Jablotron alarmsysteem heeft sindsdien meerdere prijzen ontvangen. Hun beveiligingsproducten zijn dus breed gewaardeerd en van hoge kwaliteit. Bovendien draagt een Jablotron alarmsysteem verschillende keurmerken, zoals het NCP- en het INSERT-keurmerk. Dit laatste betekent dat het systeem aangesloten kan worden op een alarmcentrale. Met een Jablotron alarmsysteem haal je dus jaren aan kennis en ervaring in huis.

Een modern Ajax alarmsysteem

Met een Ajax alarmsysteem zit je ook goed. Deze systemen staan erom bekend dat ze modern en innovatief zijn. Een Ajax alarmsysteem is erg geavanceerd en kan naast inbraken bijvoorbeeld ook brand, waterschade of overstromingen waarnemen. Het systeem werkt met bewegingssensoren en de sensoren van het alarmsysteem kunnen dankzij smart technologie bovendien onderscheid maken tussen mensen en bijvoorbeeld huisdieren. Zo gaat het alarm niet af wanneer de kat door het kattenluikje rent, of de hond van de buren aan de rozenstruik snuffelt. Het systeem bevat bovendien sirenes en rookmelders.

Bediening van het alarmsysteem

Een Ajax alarmsysteem kun je met een abonnement aan laten sluiten op de meldkamer, maar je kunt hem ook via een app bedienen. Zo heb je altijd zicht op de situatie rondom je huis, ook wanneer je niet thuis bent. Het controlepaneel en het bedieningspanel van een Jablotron alarmsysteem zijn van elkaar gescheiden. Dit betekent dat je, in tegenstelling tot veel andere alarmsystemen, het controlepaneel veilig in huis kunt opbergen. Bij de meeste andere alarmsystemen zitten het controlepaneel en het bedieningspaneel in dezelfde behuizing.

Installeren van het alarmsysteem

Als je een beetje handig bent, kun je een Ajax alarmsysteem simpel zelf installeren, maar het is ook mogelijk om dit voor je te laten doen. Door een gecertificeerd bedrijf je alarmsysteem te laten installeren, weet je namelijk zeker dat hij optimaal zal functioneren. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een sensor verkeerd staat afgesteld en valse alarmen geeft. Of je dus voor een Ajax of een Jablotron alarmsysteem kiest; het is aan te raden om in ieder geval advies te vragen van een professioneel bedrijf voor de installatie.