Rolgordijnen: een decoratieve én zonwerende gordijnkeus

Terwijl het assortiment van rolgordijnen vroeger weinig keuze bood als het ging om kleur, ondergaat de gordijnsoort nu een modieuze ontwikkeling. Hierdoor zijn rolgordijnen een decoratief element voor ramen en deuren geworden, waarmee je kamers een persoonlijk tintje geeft. Maar dat is nog niet alles. Er zijn veel verschillende uitvoeringen met diverse functies. Afhankelijk van het materiaal kunnen rolgordijnen een kamer verduisteren, reflecties op een beeldscherm voorkomen of UV-stralen weerkaatsen.

Rolgordijnen bestellen in verschillende stofsoorten

Rolgordijnstoffen zijn afhankelijk van de mate van transparantie: volledig verduisterend, verduisterend, transparant of semitransparant. Zowel de semitransparante als de transparante stoffen dompelen je kamers in een zacht licht en creëren mooie kleuraccenten. Beide stofsoorten bieden beperkte privacy en bescherming tegen de zon. Rolgordijnen zijn niet alleen verkrijgbaar als zonwering voor binnen. Ook met buitenrolgordijnen voor bijvoorbeeld balkons bescherm je jezelf tegen schadelijke UV-straling. Het materiaal is weerbestendig, duurzaam en robuust.

Ideale verduistering voor de kinderslaapkamer

Een verduisterend rolgordijn zorgt voor voldoende blindering met behoud van een zeer beperkte hoeveelheid lichtdoorlating. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor kinderkamers, omdat veel kinderen niet graag slapen in een kamer die volledig donker is. Door een bepaalde coating ontstaat het verduisterende effect en wordt ook UV-straling geweerd, waardoor de warmte zich niet kan ophopen. Er bestaan ook verduisterende rolgordijnen met maximale lichtwering. Dit is handig als je slaapkamer op korte afstand uitkijkt op een felle lantaarnpaal.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Wil je dat de kleur van een rolgordijn mooi correspondeert met je interieur? Dan kun je uit een breed kleurenpallet een persoonlijke kleurtint kiezen die precies aan jouw wens voldoet. Niet alleen het kleuraanbod is groot, het gordijnassortiment is meestal ook beschikbaar in kleurtinten die geïnspireerd zijn op de natuur zoals aardetinten, beige of crème. Je hebt dus de mogelijkheid om veel te experimenteren met kleuraccenten en contrasten, waardoor je de rolgordijnen op maat helemaal naar wens kunt afstemmen op je interieur.  

Rolgordijnen voor de zolder

Een rolgordijn voor een dakraam moet aan speciale eisen voldoen. Als je elke lichtbron 's nachts wilt blokkeren kies je het beste voor een materiaalsoort dat volledig verduisterend is met een warmte werende coating. Omdat een zolderraam vaak in een scheef dak zit, is dit rolgordijn verder voorzien van zijgeleiding. Een scheef dakraam is behoorlijk ontvankelijk voor zon, dus als je op zolder woont is dit type rolgordijn essentieel!