Veiligheidsankers

Bij Bevestigingsexpert vind je verschillende bevestigingsmaterialen, die je kan gebruiken bij elke klus. Zo vind je hier ook veiligheidsankers, die je kan gebruiken als oplossing voor gescheurd en ongescheurd beton door trillingen. De veiligheidsankers zijn gemaakt van staal of roestvast staal. Door de ankers te plaatsen, geleiden de lasten door wrijvingsweerstand in het verankeringsmateriaal. Door de veiligheidsankers te gebruiken kan je een krachten besparende montage mogelijk maken, waarbij de schacht van de schroef en de injectiehulzen optimaal samenwerken. Je vindt bij Bevestigingsexpert een groot aanbod aan veiligheidsankers, zodat je zorgt dat je huis of een ander gebouw veilig blijft en je er met een gerust hart kan blijven wonen.

Monteren van veiligheidsankers

Het monteren van een veiligheidsanker is heel eenvoudig. Allereerst teken je een gat af op de gewenste plek en boor je hier vervolgens een gat in met een geschikte boor. Daarna stop je bouten in de gaten en tik je het anker met de hamer in. Vervolgens draai je de schroef met behulp van een  momentsleutel vast. De spreidhuls span je vervolgens tegen de wand van het boorgat aan. Daarna is de veiligheidsanker gemonteerd en is het beton weer veilig voor trillingen.

Veiligheidsankers FH II  van Fischer

Bij Bevestigingsexpert vind je verschillende soorten veiligheidsankers FH II van Fischer. Dit is een hulsanker met groot overdwars draagvermogen en ze zijn gemaakt van roestvast staal en gegalvaniseerd staal. Je plaats de anker in de tijdsbesparende doorsteekmontage. Je draait de schroef, waardoor de conus in de spreidhuls wordt getrokken, waardoor deze tegen de wand van het boorgat spant. De veiligheidsankers zijn voorzien van een kunststof ring, zodat ongewenst draaien voorkomen wordt.