Diverse soorten scheuren in de binnenmuur

Zitten er scheuren in de muren? Dit is hét moment om jezelf af te vragen wat er mis is met je gebouw. Scheuren in de muren geven een slechte indruk van de staat van het huis of gebouw. Een manier om antwoord te krijgen op al uw vragen is het uitvoeren van een bouwinspectie. Er zijn veel soorten scheuren in muren. Wil je meer weten, lees dan verder.

Raamkozijn

Ook onder het raamkozijn kunnen scheuren ontstaan. Deze scheuren lopen meestal verticaal. Als u scheuren onder uw raamkozijn ziet, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er is dus geen bouwtechnische keuring nodig. Er zit een barst onder het raamkozijn omdat er geen bewegingsruimte is. Dit kun je oplossen door laagjes te maken. Zo blijven je tranen schoon.

Constructiebalk

Balken spelen een belangrijke rol bij het ontwerpen van een huis. Als er scheuren ontstaan ​​onder constructie balken, is het verstandig om te onderzoeken wat het probleem is. Om de situatie goed in te schatten, kunt u het beste een professional inhuren. Het is niet uitgesloten dat een inspectie van het gebouw nodig is. Scheuren onder constructie balken kunnen als een gevaar worden beschouwd. Deze scheuren duiden erop dat de bouwconstructie niet goed door de balken wordt ondersteund.

Altijd een verzoek hebben

Heeft u te maken met scheuren in de muur? Dan is het altijd goed om deze scheuren te inspecteren. Alleen een grondig onderzoek zal uitwijzen of er iets ernstigs is.