Een warmer huis in de winter

isolatie friesland

In de winter daalt de temperatuur, en dat gebeurd niet alleen buiten. Ook in huis zal de verwarming sneller aan moeten, en zullen de stookkosten oplopen. Hoe noordelijker in het land je zal kijken, hoe sneller het zal gaan sneeuwen of vriezen. In een gebied zoals Groningen of Friesland, is het dan ook zeker van belang om je huis een beetje op temperatuur te houden. Niet alleen goed voor je woning, maar ook een stuk comfortabeler. Door een isolatiebedrijf friesland in te schakelen, kan je ervoor kiezen om te upgraden met de spouwmuurisolatie friesland. Hiermee verminder je de CO2 die je verbruikt, en blijf je warmer.

Besparen op stookkosten met isolatie

Dat je zal besparen op stookkosten wanneer het huis beter geïsoleerd is, is natuurlijk geen verrassing. Het isoleren van de spouwmuren in je huis, is vaak een gemakkelijke keuze. De spouwmuren zijn een soort dubbele muren, die gevuld zijn met lucht. Wanneer je deze laat isoleren, vervang je de lucht die tussen de muren zit, voor een laag isolatiemateriaal. Hierdoor zal de warmte langer in het huis blijven hangen, in plaats van snel verdwijnen tussen de kieren van de muren door. Naast het isoleren van de muren, kan je ook de vloer of het dak van de woning laten isoleren. Hoe meer isolatie, hoe meer je de warmte vast houdt.

Vloer, muur of dakisolatie, wat kies jij?

Waar de isolatie in de muren het tochten goed kan tegengaan, doet dat natuurlijk niets voor de koude voeten die je kan krijgen van de vloer. En zeg zelf eens, van koude voeten wordt je snel helemaal koud. Om dat tegen te gaan, kun je ervoor kiezen om de vloeren te isoleren. Zo zorg je dat er minder kou vanuit de grond het huis in zal kruipen. Het isoleren van een vloer of dak, loont voornamelijk bij oude huizen. Zo zal een vloerisolatie al snel 10-15% aan warmteverlies tegengaan.