Raamdecoratie: dé trends van nu

Op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan sta je voor een belangrijke afweging. Dit onderdeel van je interieur kan een ruimte immers maken of breken. Ontdek hieronder dé trends van het moment, laat je inspireren en kies de raamdecoratie die bij je past.

  1. Natuurlijke materialen

Een van de belangrijkste trends op het gebied van raamdecoratie is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan bamboe, hout en linnen. Deze materialen geven een warme en natuurlijke uitstraling aan een kamer en passen goed bij een interieur met veel groene accenten.

Bamboe jaloezieën zijn een populair voorbeeld van raamdecoratie van natuurlijk materiaal. Deze jaloezieën zijn duurzaam en gaan lang mee. Daarnaast hebben ze een unieke uitstraling en passen ze goed in verschillende interieurstijlen.

  1. Duurzame raamdecoratie

Duurzaamheid is ook een belangrijk aspect geworden in de wereld van raamdecoratie. Steeds meer mensen hechten waarde aan het milieu en willen daarom graag duurzame raamdecoratie in huis halen.

Er zijn verschillende manieren om duurzame raamdecoratie te realiseren. Zo kan er gekozen worden voor raamdecoratie van natuurlijke materialen, zoals eerder besproken. Maar er zijn ook raamdecoraties die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, zoals oude plastic flessen. Hierdoor wordt afval hergebruikt en wordt er minder belasting op het milieu gelegd.

  1. Elektrische raamdecoratie

Ook een trend die erg leeft binnen de interieurwereld, is elektrische raamdecoratie. Dit zijn raamdecoraties die op afstand bediend kunnen worden, bijvoorbeeld met een afstandsbediening of een app op de telefoon. Hierdoor pas je de lichtinval en privacy eenvoudig en snel aan naar wens. Ook bestaat er slimme raamdecoratie die automatisch reageert op veranderingen in het weer; zoals de mate van lichtinval.

Een populaire aanbieder als het gaat om elektrische raamdecoratie is Poweredblinds. Bekijk de website en ontdek jouw opties.

  1. Transparante raamdecoratie

Tot slot is transparante raamdecoratie ook een populaire trend op dit moment. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van lichte, doorschijnende stoffen die de lichtinval in een kamer filteren en voor een zachte sfeer zorgen.

Transparante raamdecoratie is vooral geschikt voor ruimtes waar privacy minder belangrijk is, zoals de woonkamer of de keuken. Het is een mooie manier om de sfeer in een kamer te veranderen en te spelen met lichtinval.