Isoleer je woning met dubbel glas en geniet van de bijkomende voordelen

13Wil je er de komende maanden nog warmpjes bij zitten – en wie wil dit nu niet? – dan raad ik het je aan eens goed na te denken over de isolatie van je huis. Het is natuurlijk een groot thema voor mij omdat ik bezig ben met de verbouwing van mijn woning en het als vanzelfsprekend naar voren komt. Het is echt belangrijk over dit soort dingen goed nagedacht te hebben aangezien het iets is waar je jarenlang profijt van zult ondervinden.

Een goed geïsoleerde woning

6% percentage rate icon on a white backgroundEen van de belangrijkste dingen inzake een goed geïsoleerde woning betreft natuurlijk het dubbel glas, iets waar je de komende maanden nog extra voordeel van zult ondervinden. Het is namelijk zo dat je van een gunstig belastingtarief gebruik kunt maken, in elk geval nog tot juli van dit jaar. Immers, je betaalt voor de werkzaamheden van glaszetters niet de gebruikelijke 21 procent die geldt voor dit soort zaken maar slechts zes procent. En dat kan je al snel een voordeel van tientallen tot zelfs honderden euro’s opleveren. Ik kan je de firma Glasservice Drechtsteden aanraden, die je kunt vinden op http://rotterdamglaszetters.nl/Er hangt best een prijzenkaartje aan het plaatsen van goed glas, een prijs die het echter ook volledig waard is en die je snel terugverdiend hebt met de besparingen op bijvoorbeeld de energierekening die je ermee bereikt.

11Ikzelf ben erg te spreken over het verschil dat ik bereikte nu ik dubbel glas heb. Ik hoef immers maar heel kort te stoken om het warm te krijgen en daarna kan ik de verwarming weer terugdraaien, want het blijft de hele dag gewoon aangenaam warm in huis. Dat biedt dus niet alleen voordelen voor de portemonnee maar ook voor aangenaam en prettig wonen.