Zuinig verwarmen in huis

Radiatoren en vloerverwarmingen zijn tot op heden niet uit woningen weg te denken. Ze zijn de meest gebruikte verwarmingsmethodes. De ruimte wordt hierbij verwarmt door het circuleren van warme lucht. Deze stijgt op waardoor de warme niet gelijk verdeeld wordt. De vloer is kouder dan het plafond. Het gevolg hiervan is dat het lastig is om het huis warm te houden. Het grote verschil met infraroodstraling als verwarmingsmethode is dat straling de lucht niet opwarmt, maar het object. Wanneer het object door de straling geraakt wordt, wordt deze omgezet in warmte waardoor de ruimte gelijkmatig verdeeld wordt. Er zijn voor veel verwarmingsmethodes een hoop voor- en nadelen die tegen elkaar op kunnen wegen. Er wordt vaak rekening gehouden met de indeling van het huis, de manier waarop er het best verwarmd kan worden en de energiebesparing op lange en korte termijn. Een Infrarood warmtepaneel is heel energiezuinig.

Energiezuinig verwarmen doe je zo!

Bij een infrarood warmtepaneel geeft het object of de persoon in de ruimte een deel van de  warmte af waardoor de ruimte langzaam opgewarmd wordt. Het grote verschil met een radiator is dat het lichaam opgewarmd wordt, niet de lucht. Dit wordt als zeer comfortabel ervaren. Ook wordt de luchtvochtigheid behouden bij een infrarood warmtepaneel. Bij het opwarmen van de lucht gaat de luchtvochtigheid omlaag. Dit kan zorgen voor een droge huid en gevoelige luchtwegen. Een infrarood straling behoud de luchtvochtigheid waardoor de kans op schimmels ook klein is. Niet alleen is een infrarood warmtepaneel dus beter voor de lucht en de gezondheid, ook is kan het naar eigen smaak ontworpen worden en zijn er een hoop variaties mogelijk wat betreft de mate van de straling. Het paneel kan daardoor zelfs een stijlvol onderdeel worden van het interieur.

Energie besparen

Het milieu wordt een steeds belangrijker element bij het afwegen van verschillende keuzes. De fossiele brandstoffen raken een in een raptempo op omdat er wereldwijd gebruikt van wordt gemaakt. Dit is te zien aan de brandstofprijzen en daardoor wordt het steeds normaler om een energie besparende optie te overwegen zoals zuinige elektrische verwarming. Zuinige elektrische verwarming in huis heeft niet alleen invloed op de portemonnee maar ook op het milieu. Voor veel mensen is het belangrijk hier een steentje aan bij te dragen. Infrarood verwarming bespaart energie omdat de objecten die deze warmte ontvangen, deze langer vasthouden. Massa houdt warmte namelijk beter vast dan lucht. Daardoor ontstaat er automatisch een lager gebruik, wat op lange termijn veel geld bespaart.