Een goede houding hebben tijdens het zitten

verstelbare kruk

Als je een kantoorbaan hebt van 9 tot 5, dan kunnen de lange dagen vaak impact hebben op de rugklachten. Dit komt dan doordat je niet goed zit, en het is verstandig om hier iets aan te doen. Werk je bijvoorbeeld in een kapsalon, dan is het handig om een verstelbare kruk te hebben. Niet iedereen is namelijk even lang, en met een verstelbare kruk kan je precies op de hoogte zitten die jij fijn vindt. 

Ook aan de kassa van een kledingwinkel is dit handig, omdat niet elke werknemer even lang is en dus kan een verstelbare kruk hier goed op inspelen. Verder is dit handig als je houdt van afwisseling met zitten, zodat je hoog en laag kan zitten. 

verstelbare kruk

Ergonomisch werken met een kruk

Als je een kantoorbaan hebt, dan is het van belang dat je ergonomisch werkt. Dit betekent dat je werkt met een goede gezondheid en houding. Een kruk kan hier dus goed voor zijn, omdat dat kan helpen met een betere bloedcirculatie, je verbetert je zithouding/spieren en het verbetert de productiviteit omdat je een actieve houding aanneemt. 

Een kruk op wieltjes is dan ook erg handig, omdat je dan niet alleen maar op dezelfde plek hoeft te zitten en ook snel naar je buurman of buurvrouw op werk kan, als je iets moet vragen of laten zien.