Maak van je kamer een groen paradijs!

Kijk eens rond in je huiskamer. Vind je het ook zo saai en standaard, of is je kamer al een beetje avontuurlijk? Wanneer je vind dat de kamer iets wat saai oogt, is het tijd om de woonkamer eens snel om te toveren tot een huiskamer vol groen en hippe kamerplanten. De planten geven de huiskamer een boost, zorgen voor voldoende zuurstof en ook nog eens een juiste luchtvochtigheid voor bij jou in huis. Zo kun je kiezen voor schattige en kleine plantjes, maar kun je ook kiezen voor meer avontuurlijke en stoere kamerplanten voor bij jou in huis! 

Hippe kamerplanten voor in huis

Wanneer je woonkamer, slaapkamer of werkkamer erg saai is, is het snel tijd om hier iets aan te gaan doen! Je gaat namelijk toch niet in een saaie werkkamer zitten om hier je werk te verrichten? Inspiratie zal dan ook ver te zoeken zijn, dus kun je beter wat meer groen in de kamer brengen! Met hippe kamerplanten kan dit al snel een succes zijn.

Wanneer je juist houdt van wat strakkere en hippe kamerplanten zoals de Ficus plant, zijn er genoeg mogelijkheden. Kies voor de wat schattige en kleine groene plantjes, noem ze hippies en je kamer zal ineens hartstikke hip zijn! Nee even zonder grappen en dollen, de kleine plantjes zijn erg fijn en zorgen ze toch voor genoeg groen in de kamer, zonder dat deze amer een wildernis aan planten aan het worden is. Voor de iets wat grotere hippe planten zou je ook extreem kunnen gaan. Klinkt dat niet gaaf? Gewoon een boom plaatsen in je kamer die je plafond zal raken? Een boompje is gezond, sfeervol en natuurlijk hartstikke uniek in huis. Je hoeft de boom ook niet al teveel water te geven, omdat het natuurlijk maar een boom voor binnenshuis is. De luchtvochtigheid zal de boom snel reguleren en geeft hij gezonde zuurstof, wat bijna te mooi klinkt om waar te zijn. Toch is het echt zo! De boom is een echte eyecatcher in huis, straalt deze veel groen uit en is deze dan ook snel de baas van de planten in huis!

Oneindig veel planten!

Het is natuurlijk geweldig om oneindig veel planten te hebben in huis. Nu denk je misschien dat je op een gegegeven moment geen planten meer krijgt als je stopt met kijken, maar is dit niet zo. Zo kun je in eerste instantie een grote kamerplant, zoals een welbekende Pachira Aquatica aanschaffen, om hier vervolgens verschillende stekjes van te krijgen. De jonge plantjes kun je weghalen bij de moederplant, om deze vervolgens te laten groeien tot een grote en volwassen plant!