Tip om je eigen woning online te ontwerpen

Heb je net een nieuw huis gekocht, en wil je veel gaan verbouwen? Dan kan het wel eens leuk zijn om al die prachtige ideeën die je nu in je hoofd heb, visueel te gaan maken. In plaats van direct naar een professional gaan die jou kan helpen, kan je het eerst ook eens zelf proberen. Er zijn tegenwoordig een hoop online tekenprogramma’s beschikbaar waarin jij je creatieve geest kwijt kan. Wij vertellen je wat meer over het gebruiksvriendelijke programma SketchUp.

Google SketchUp

Op dit moment is Google SketchUp een heel erg populair alternatief voor de meer kostbare 3D-tekenprogramma’s. Het is bovendien heel veelzijdig en professioneel en kan gebruikt worden om een compleet huis te ontwerpen. Zowel de buitenkant van het huis, als het interieur kunnen prachtig inzichtelijk gemaakt worden. Maar hiernaast kan je het ook gebruiken voor de basic functies die jou helpen om bijvoorbeeld je woonkamer in te richten.

Het zal best wel wat tijd kosten om alle functies van het programma te leren kennen, maar dit is dus niet per se nodig. Download SketchUp hier om het uit te proberen! Wie weet ben jij binnen no-time een pro in het programma en help jij vriendin en familie met het ontwerpen van hun gewenste ruimtes.