Wat moet je weten als je een nieuwe bank koopt?

Woonkamer

Een impulsieve actie is een bank kopen nooit geweest, het is een doordachte aankoop waar je bij stilstaat voor verschillende aspecten. Daarom moet je bij het kopen van een bank letten op een aantal dingen die van belang zijn. In dit artikel vind je daarom drie tips voor het kopen van een bank! Als je alvast een kijkje wilt nemen bij de verschillende banken die er op de markt aangeboden worden dan heeft ShopX een mooie variatie aan banken die aangeboden worden op hun website. Zeker een kijkje waard!

Het model en de afmetingen van de bank

Allereerst moet je beslissen waar je de bank gaat plaatsen, voordat je op zoek gaat naar een bank! Als je weet waar je de bank gaat plaatsen kan je de afmetingen noteren en een bank zoeken die binnen deze afmetingen past. Banken komen in verschillende modellen, in jouw ruimte past misschien maar een 2 zitter of een 3 zitter en geen loungebank of grote hoekbank. Je hebt namelijk nog genoeg loopruimte nodig naast de bank, daarom is het ook belangrijk om op te letten op de verhoudingen die je woonkamer heeft. Neem tevens de afmetingen mee naar de winkel, de showmodel banken zien er vaak kleiner uit dan ze werkelijk zijn door de drukte en grootte van de ruimte waar ze zich bevinden.

De kleur en het materiaal van de bank

De kleur van je bank is een persoonlijke keuze, elk interieur is namelijk anders. Maar we kunnen je wel advies geven over het materiaal van de bank. Een stoffen bank voelt zacht aan terwijl een leren bank een robuust uiterlijk heeft. Voor iemand met huisdieren is een leren bank een beter keuze, omdat deze duurzamer is en makkelijker schoon te maken is.  Een stoffen bank is aan te raden voor een huis waar geen huisdieren zijn, een stoffen bank is namelijk niet bestendig tegen de nagels van dieren.