Een sfeervolle woning met open keuken 

verstelbare kruk

Een open keuken is een keuken die plaatsvindt in een grote open ruimte. Een open keuken zorgt voor een hele ruimtelijke uitstraling, onder andere omdat er geen deuren of muren voor in de weg staan. Vaak is een open keuken in lijn met de woonkamer, beide open ruimtes. Dit zodat de keuken en woonkamer met elkaar in contact staan en alles een geheel wordt. Ook voor het ontvangen van gasten, of wanneer je tijdens het koken in contact wil blijven met de rest van het gezin. DHK. Dit aspect zorgt dus al voor een stuk meer sfeer tijdens het hebben van een open keuken. Bij het hebben van een open keuken is het erg belangrijk om de inrichting van woonkamer en keuken goed op elkaar af te stemmen, dit zodat alles ook daadwerkelijk een geheel is.

Een geheel creëren 

Voor het creëren van sfeer bij het hebben van een open keuken zijn er een aantal tips. Een hiervan is de inrichting en het interieur van beide ruimtes te laten samensmelten. Gebruik kleuren, stijlen en materialen in zowel de keuken als de woonkamer zodat er geen sprake is van twee aparte inrichtingen. Ook zijn er verschillende open keukenindelingen, het is dus belangrijk hier goed naar te kijken en af te stemmen welke indeling het beste zou passen bij de vorm van je huis, woonkamer et cetera. Zo is er bijvoorbeeld een kookeiland, dit is vaak in combinatie met een bar, wat de keuken dus een hele leefbare sfeer geeft. Iets wat bij het hebben van een open keuken helaas ook komt kijken is het feit dat alles zichtbaar is. Je ziet rommel snel liggen en het valt ook zeker meer op. Het is daarom aan te raden een goed systeem voor alle spullen te organiseren zodat alles op z’n plek kan liggen. 

Tips voor wonen met een open keuken

Bij het hebben van een open keuken komen een aantal dingen keuken. Er moet natuurlijk rekening gehouden worden met het feit dat de keuken niet meer een apart deel van de woning is, maar onderdeel uitmaakt van de woonkamer. Als dit effect gewenst is, is het een optie om eventuele tussenmuren te verwijderen, hierdoor wordt de open look zo echt mogelijk. Hierbij komt wel kijken dat er bijvoorbeeld gelet moet worden op een extra indeling van de keuken, die het hebben van een open keuken optimaliseren.