Ontwerp je eigen bankstel

Vandaag wilde ik even stilstaan bij de vrijheid die je als consument werkelijk hebt – al voelen wij dat misschien lang niet altijd zo. Ik zal je het een en ander duidelijk proberen te maken aan de hand van een bankstel van Sofa Creator, waarbij je alle vrijheid geniet het precies zo te maken als je zelf wilt.

22

Bij Wortman je eigen bankstellen samenstellen

Laat me allereerst iets vertellen over de firma die dit aanbiedt, te weten de firma Wortman. Al eerder heb ik het voorrecht gehad met hen te mogen samenwerken, toen ik een opdracht uitzette voor een maatwerk kast. Aangezien je bijna nergens meer terecht kunt voor echt op maat gemaakte artikelen en het dun gezaaid is met dit soort nog echte meubelmakers, heb ik al meerdere opdrachten bij ze uit kunnen zetten – ook voor vrienden die hieraan behoefte bleken te hebben. Dit is wat ik noem het hiaat van de hedendaagse wereld. Je hebt goederen volop maar ze zijn allemaal prefab, al van tevoren geproduceerd, en volgen daarmee de middenmoot.

23

De Sofa Creator met volop vrijheid

Voor degene die écht iets anders wil in huis zijn er gelukkig wel oplossingen, zijn er gelukkig altijd bedrijven die kun vakkennis omzetten en in pure ambacht nog creëren. Overigens is de Sofa Creator niet van Wortman zelf, maar is het een meubellijn die ze voeren, waarbij je vooropgezette maar verder eindeloze mogelijkheden hebt. Het bankstel kun je volledig vrij samenstellen, met keuze in uitbreidingen, armleuningen, hoeveel zitgedeelte je wilt, de bekleding.. en ga zo maar door. Ik juich het van harte toe dat dit soort initiatieven nog plaatsvindt!

24