Een bladvrij terrein

toolnation

Of je nu een grote tuin hebt, een oprit, een stuk straatwerk aan de voor of achterkant van je huis. In het najaar krijgen we allemaal te maken met bomen die bladeren verliezen, laat je deze liggen is het niet alleen erg rommelig maar met regen erbij kan het ook nog eens glad worden. Met bladblazers kun je de bladeren wegblazen op een hoop, en vervolgens opruimen zodat je weer een mooi en opgeruimde tuin hebt. Maar welke blazer is geschikt voor jou terrein, we nemen de verschillen door.

toolnation

Afhankelijk van de grootte van het terrein

Heb je een grote tuin of een groot terrein wat je moet onderhouden is een bladblazer op benzine zeker aan te raden, voor huis, tuin en keukengebruik is een elektrische bladblazer weer ideaal. Deze zijn veel stiller en goed voor kleinere tuinen en terreinen, nadeel is wel het snoer waarmee je te maken hebt. Bladblazers op een accu zijn perfect als je lekker veel bewegingsvrijheid wilt hebben, echter zijn de exemplaren niet zo sterk als een model die elektrisch is of op benzine werkt.

Modellen met een zuigfunctie

De meeste bladblazers blazen zoals de naam al zegt de bladeren en vuil weg, bij de wat duurdere exemplaren zit er ook een zuigfunctie op. Dit heeft als voordeel dat je niet eerst alles op een hoop moet blazen, en vervolgens nog op moet ruimen. De blazer zuigt in een moeite alle bladeren en het andere vuil op, hierdoor werk je eenvoudiger en is je tuin sneller netjes. kijk op de website van Toolnation.nl voor de verschillende modellen.