Meer informatie over kunstgras op je balkon

Lijkt het je leuk om je balkon of dakterras van kunstgras te voorzien? In dit artikel geven we je meer informatie over kunstgras op je balkon. De afgelopen jaren is het steeds gebruikelijker geworden om kunstgras te gebruiken, in plaats van echt gras. Aan het gebruik van kunstgras zitten verschillende voordelen. In het bijzonder, wanneer je het kunstgras op een balkon wilt gebruiken. Een balkon heeft vaak een stenen of houten ondergrond, waarop je kinderen geen ruimte hebben om te spelen. De stenen zijn te hard en vaak erg koud, waardoor dit geen prettige speelomgeving vormt. Bij een houten ondergrond, bijvoorbeeld een houten vlonder, loop je het risico dat je kinderen splinters in hun huid krijgen.

Tip: ook voor een groot dakterras kan het gebruik van kunstgras een slimme optie zijn! Met het kunstgras creëer je een speelplek voor je kinderen, of een plek om zelf van het mooie weer te kunnen genieten.

Lees meer informatie over kunstgras en de kwaliteit hiervan

Bij de aanschaf van kunstgras dien je met verschillende aspecten rekening te houden. De kwaliteit van het kunstgras is hier een goed voorbeeld van. Goedkoop kunstgras lijkt wellicht heel aantrekkelijk door de scherpe prijs. Dit is het doorgaans echter niet! Een lage kwaliteit betekent in veel gevallen dat het kunstgras sneller verkleurt, of dat het kunstgras minder zacht is. Zo kunnen je kinderen schaafwonden oplopen als zij op het kunstgras spelen! Kies om deze reden altijd voor kunstgras van een hoge kwaliteit.