Naar Duitsland op vakantie? Kies een goed vakantiepark als uitvalsbasis

vakantiepark duitsland

Er zijn talloze goede redenen te bedenken om dit jaar of volgende jaren naar Duitsland af te reizen voor je vakantie. Ideaal is natuurlijk dat je vanuit Nederland in een mum van tijd in Duitsland bent. Zo’n korte reis scheelt kosten, tijd en milieuvervuiling. Maar ook voor mensen die verder moeten reizen is Duitsland een heel boeiend vakantieland. Zowel op natuurlijk als op cultureel gebied heeft dit grote land dusdanig veel te bieden dat je er eigenlijk meerdere keren naartoe zou moeten gaan. Al dit moois valt het best te ontdekken vanuit een vakantiepark in Duitsland als uitvalsbasis. Hierbij dien je dan alleen nog even de keuze te maken welk soort vakantiepark je prefereert. Want ja, vakantieparken zijn er ook in Duitsland in verschillende soorten. Hieronder lees je daar meer over.

vakantiepark duitsland

Welke soorten vakantieparken zijn er zoal?

Wat betreft vakantieparken zijn onder andere de volgende typen te onderscheiden:

  • Kindvriendelijke parken. Hier zijn speciale maatregelen genomen om het geheel zo veilig en leuk mogelijk te maken voor de allerjongste vakantieparkbezoekers.
  • Familievriendelijke vakantieparken: hier zijn die maatregelen misschien iets minder fanatiek, maar desondanks zijn deze parken qua aanbod aan voorzieningen nog steeds ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Op deze parken kunnen gezinnen met wat oudere kinderen echter ook meer dan prima terecht.
  • Jongerenparken: deze parken zijn speciaal ingericht om jongeren (van pakweg 18 tot 24 jaar) een goede tijd te beleven. Uiteraard staan feesten, muziek en samen zijn hier centraal.
  • Seniorenparken. Sommige vakantieparken richten zich nadrukkelijk op senioren. Dit zie je dan natuurlijk terug in het aanbod aan faciliteiten. Op bepaalde parken geldt zelfs een leeftijdsgrens. Daar mag je bijvoorbeeld alleen terecht als je minimaal vijftig jaar oud bent. Andere parken maken het niet zo bont; die melden bijvoorbeeld alleen dat het een park is dat wordt bezocht door ouderen en waar rust en stilte heerst.