Een gietvloer marmer is een luxe aanrader

gietvloer marmer

Een gietvloer marmer is een vloer die gemaakt is van een gladde, harde steensoort. Het is een veelgebruikte vloerafwerking in zowel residentiële als commerciële ruimtes. Gietvloeren zijn duurzaam, makkelijk te onderhouden en hebben een luxueuze uitstraling. Gietvloeren marmer zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren en patronen. Veel mensen kiezen voor een eenvoudige, effen witte vloer, maar er zijn ook veel opties voor mensen die een meer opvallende vloer willen. Er zijn gietvloeren met een marmerlook, die een realistische marmeren look creëren, of gietvloeren met een abstract patroon. Gietvloeren zijn gemaakt van een mengsel van cement, water en kleurpigmenten. Het cementmengsel wordt in een mal geplaatst en vervolgens uitgehard. 

gietvloer marmer

Heel makkelijk schoon te maken

Een gietvloer marmer schoonmaken is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om de juiste technieken te gebruiken. Om te beginnen, moet je ervoor zorgen dat je vloer schoon is. Gebruik hiervoor een stofzuiger of een dweil. Als je vloer echt vuil is, kun je ervoor kiezen om een sopje te maken van wat zeep en water. Zorg ervoor dat je dit mengsel weer afspoelt met schoon water, zodat er geen zeepresten achterblijven op je vloer. Als je vloer schoon is, kun je beginnen met het polijsten van de vloer. Gebruik hiervoor een polijstmachine of een polijstpad. Polijst de vloer in een cirkelvormige beweging. 

Welke dweilen zijn geschikt?

Er zijn verschillende soorten dweilen op de markt en het kan dan ook lastig zijn om te bepalen welke dweil het beste bij jouw keuken past. In deze tekst zal ik je wat tips geven over welke dweil geschikt is voor welk soort keuken. Als je een keuken hebt met een gladde vloer, zoals een tegelvloer, dan is een dweil met een zachte borstel geschikt. Dit soort dweilen zijn zacht genoeg om je vloer te beschermen, maar sterk genoeg om vuil en vet te verwijderen. Als je een keuken hebt met een houten vloer, dan is een dweil met een harder borstel geschikt.