Hoe interessant is de keuze voor een gietvloer voor jouw huis? 

Het aanbod met verschillende soorten vloeren op de markt is nog nooit eerder zo uitgebreid geweest als vandaag de dag het geval is. Vroeger werd er door het merendeel van de mensen dan ook nagenoeg blind voor gekozen om over te gaan tot het kopen van een zogenaamde tegelvloer. Tegenwoordig is dat echter uiteraard niet langer het geval, integendeel. In het bijzonder voor naadloze vloeren geldt dat ze tegenwoordig ontzettend interessant zijn geworden. Dit geldt in het bijzonder voor de zogenaamde G-vloeren gietvloer. Overweeg jij ook om over te gaan tot het kopen van een dergelijk type vloer? Dan is het alvast zeker de moeite waard om nog even wat verder te blijven lezen.  

Wanneer is het mogelijk om een gietvloer in je woning te realiseren? 

Voordat je de keuze maakt voor een bepaald type vloer voor in je woning spreekt het voor zich dat je jezelf de vraag zal willen stellen of deze wel gerealiseerd kan worden. Dat is namelijk niet zomaar altijd het geval, integendeel. Er dient wat dit betreft dan ook altijd de nodige aandacht te worden besteed aan de zogenaamde opbouwhoogte. Slechts wanneer er sprake is van een beperkte opbouwhoogte is het mogelijk om een bepaald type vloer te integreren in een bestaande omgeving.  

Voor een gietvloer geldt dat ze doorgaans slechts beschikt over een zeer beperkte opbouwhoogte. Dit betekent dat ze niet alleen een te overwegen vloer kan zijn in situaties waarin er sprake is van een nieuwbouw. Ook als je graag een vloer wenst te voorzien in een pand dat je gaat renoveren is het een absolute aanrader om de plaatsing van een dergelijk exemplaar te overwegen. 

Keuze uit een zeer groot aantal verschillende kleuren  

Wanneer je vroeger in een bepaalde ruimte of in een specifiek pand naar binnen ging waar een gietvloer in was terug te vinden had dat doorgaans als gevolg dat je geconfronteerd werd met een vloer die er een beetje grauw / grijs uitzag. Het was lange tijd dan ook helaas zo dat de vloer uitsluitend in de traditionele grijze kleur kon worden uitgevoerd. Tegenwoordig is dat natuurlijk helemaal niet meer het geval, integendeel. Vandaag de dag is het dan ook zo dat je ervoor kan kiezen om een keuze te maken uit zeer veel verschillende kleuren van de vloeren. Denk hierbij aan een significant aantal van de zogenaamde RAL-kleuren die er bestaan. Dat is natuurlijk interessant. 

Hoe kwalitatief zijn gietvloeren in de praktijk? 

Gietvloeren van g-vloeren.nl staan er in de praktijk om bekend over een uitstekende kwaliteit te beschikken. Je moet er op dit vlak wel rekening mee houden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende opties. De keuze die je in de praktijk dan ook altijd moet maken is deze tussen: 

  1. De epoxy gietvloer; 
  1. De polyurethaan gietvloer;  

Voor beide type gietvloeren geldt dat ze over hetzelfde naadloze karakter beschikken. Dit gezegd hebbende is de algehele kwaliteit van de PU-vloer net wat beter. Je moet er echter wel rekening mee houden dat deze betere kwaliteit ook zorgt voor iets hoger gelegen kosten. Voordat je gaat kiezen voor één van de verschillende PU vloeren op de markt is het dan ook altijd een goed idee om even voor jezelf uit te gaan maken of jouw financiële situatie dit toelaat of niet.