De perfecte thuiswerkplek

Een ding is het afgelopen jaar wel duidelijk geworden, thuis werken is wel degelijk mogelijk. Waar vroeger menig werknemer aan zijn of haar baas vroeg of ze een dag thuis kon werken en dit echt niet mogelijk was, blijkt nu dat we bijna allemaal thuis kunnen werken. Het is dan ook verwacht dat in de komende jaren we ook na de pandemie veel thuis blijven werken. Maar het is wel belangrijk om ook thuis goed en geconcentreerd te kunnen werken. Er zijn nog altijd mensen die dagelijks op een houten stoel achter de keukentafel zitten. Dit natuurlijk een werksituatie die vraagt om fysieke problemen. Daarom is het tijd om voor nu en in de toekomst een goede thuiswerkplek in te richten. In dit artikel bespreken hoe je dit het beste kunt doen.

Goede bureaustoel

Het begint natuurlijk bij een goede, comfortabele bureaustoel. Je wilt een bureaustoel hebben die ergonomisch is en ook gewoon lekker zit. Bij Meubelen-Online is het nog steeds mogelijk om een goede bureaustoelen thuis te laten te laten zorgen. Om op een goede manier te werken is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Maar acht uur lang in de perfecte houding zitten gaat ook niet werken. In plaats daarvan is het belangrijk om regelmatig van houding te verwisselen. Ga ook af en toe een stukje lopen. De hele dag zitten is niet goed.

Bureau

Dit brengt ons bij het volgende aspect van een fijne thuiswerkplek, een goed bureau. Als je veel ruimte hebt voor de opslag van kantoorbenodigdheden dan is een hoekbureau heel erg fijn. Een andere hele goede optie is om te kiezen voor een zit/sta bureau. Met een zit/sta bureau kun je af en toe ook een paar uur staand gaan werken. Dit is goed voor je energie en ook gezond. Let er ook op dat jouw bureau voldoet aan de eisen van de arbodienst en de internationale normering: NORM DIN EN 527.

Zorg voor een printer

Er zijn sommige bedrijven die al volledig papierloos zijn, maar dit is de minderheid. Op de meeste kantoren is het normaal om regelmatig dingen te printen. Een printer op kantoor is standaard maar lang niet iedereen heeft thuis een printer staan. Wanneer je langere periodes thuis gaat werken is het wel fijn om daar ook een printer te hebben. Je kunt met je baas overleggen of je werk de aanschaf van een printer vergoedt.

Scheiding werk en privé

Wanneer je thuis werkt kan het makkelijk gebeuren dat er allemaal privé dingen tussendoor komen, zeker wanneer je een gezin hebt. Als je de ruimte hebt probeer dan je werkplek in een aparte kamer in te richten. Ga in ieder geval niet op de bank in de huiskamer werken. Op deze manier zal werk en privé door elkaar gaan lopen. Op die manier ben je niet geconcentreerd tijdens werktijden en heb je na werk niet het gevoel vrij te hebben.