Dit doet ons lichaam tijdens het slapen

duurzame matrassen

Ieder mens heeft slaap nodig. Dit is natuurlijk niet zo raar, want als we slapen dan herstellen we onze geest en ons lichaam. Duurzame matrassen kunnen je ondersteunen bij een goede nachtrust en bij een energieke reset van zowel je geest als je lichaam.

Ons lichaam is dus hard bezig op het moment dat we onze geest rust geven. Wanneer we onszelf het comfort geven van duurzame matrassen kan het nog meer voordeel geven. Een goede nachtrust is dus belangrijk, maar wat gebeurt er met ons lichaam wanneer we slapen?

Afvallen

Als je jezelf regelmatig weegt dan heb je misschien wel gemerkt dat je ’s ochtends een beetje lichter bent dan de avond ervoor. Dit komt doordat ons lichaam zich tijdens het slapen ontdoet van vocht. Dit gebeurt doordat we zweten, maar ook via onze ademhaling verliezen we vocht. Dit gebeurt natuurlijk ook als we wakker zijn, maar dit vochtverlies vullen we dit door eten en drinken ook gelijk aan.

duurzame matrassen

Verlamming van je spieren

Dit klinkt enger dan het eigenlijk is want tijdens je REM-slaap merk je hier niets van. Als de droomfase in werking treedt verlammen je spieren. Dit is natuurlijk niet erg, want zo houd je jouw droombelevenissen ook in de droomwereld en ga je niet slaan, schoppen of opspringen in je bed. Door de verlamming van je spieren beschermt je lichaam je eigenlijk om jezelf of je slaappartner niet per ongeluk een blauw oog te slaan.

Oei, ik groei

Niet alleen ons gewicht, maar ook onze lengte is anders in de ochtend. Als je wakker wordt, ben je namelijk een paar centimeter langer dan dat je die avond ervoor was. De verklaring is simpel. Iedereen heeft tussenwervelschijven die voor 80% bestaat uit water en hiermee vang je schokken op.

Gedurende de dag zit en sta je en dit drukt op de tussenwervels in je wervelkolom. Deze druk zorgt ervoor dat vocht in je tussenwervels eruit wordt geperst. Hierdoor wordt je kleiner. De druk verminderd tijdens het slapen en het vocht wordt weer opgenomen. Je tussenwervels zetten dus weer uit. Hierdoor ben je s’ ochtends langer.