Een hoekprofiel aluminium voor een mooie afwerking!

Een aluminium hoekprofiel, ook wel hoekstrip, hoekstaal en/of hoekijzer genoemd, kan tegenwoordig niet meer ontbreken in het arsenaal van de professionele vakman, maar zeker ook de moderne doe-het-zelver. Zeker voor een mooie afwerking van diverse (bouw)constructies en interieurtoepassingen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van aluminium hoeklijnen. Aluminium als materiaal is ideaal geschikt voor hoekprofielen; Een sterk, duurzaam, slijtvast en corrosiebestendig materiaal met een extreem licht gewicht en daarnaast eenvoudig te bewerken. Deze unieke combinatie maakt een aluminium hoekprofiel ideaal te gebruiken als ‘afwerkprofiel’ voor zowel binnen als buiten. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor een aluminium U-profiel, aluminium T-profiel en aluminium strip, die veelvuldig voor een mooie afwerking van een interieurproject gebruikt worden!

LET OP: De hoekprofielen aluminium van ALUMINIUMvakman betreffen brut aluminium. Brut aluminium betreft onbehandeld (blank) aluminium, niet geanodiseerd en/of gecoat dus. Een nieuw brut aluminium hoekprofiel glanst, maar zal naar verloop van tijd doffer worden (door het vormen van een oxidelaagje).

Een gelijk(zijdig) of ongelijk(zijdig) aluminium hoekprofiel?

Belangrijk om toe te lichten dat u onder de categorie aluminium hoekprofielen bij ALUMINIUMvakman.nl alleen gelijke / gelijkzijdige hoekprofielen vindt. De term gelijkzijdig hoekprofiel houdt in dat de hoogte en de breedte van het profiel gelijk zijn. Een ongelijk alu hoekprofiel, ook wel hoekstrip, hoekijzer en hoekstaal genoemd, vindt u bij ALUMINIUMvakman.nl onder de categorie aluminium L profielen, hierbij zijn logischerwijs de hoogte en de breedte niet gelijk, waarbij de ‘zijde met de grootste afmeting’ aangeduid wordt als de breedte.