Een kast op maat laten maken voor het optimale ruimtegebruik

Kast op maat laten maken

In ieder huis is het vaak een feit dat er te weinig opbergruimte is. Je kunt nog zoveel kasten in de woonkamer zetten of in de schuur een grote stellingkast bouwen, maar je zult toch altijd weer ruimte tekort hebben. Je zou er in dat geval voor kunnen gaan kiezen om een beetje te gaan ontspullen en om dus afscheid te nemen van een aantal spullen, maar je kunt ook op zoek gaan naar andere manieren om gemakkelijk voor opbergruimte te zorgen, maar waarbij je niet te veel leefruimte in hoeft te leveren. Zo kun je bijvoorbeeld een kast op maat laten maken voor in het washok. 

Kast op maat laten maken

De hoogte in met de kast

Zo’n kast op maat is geschikt voor iedere ruimte, zodat je deze optimaal kunt gaan benutten. In het washok kun je op deze manier misschien de wasmachine en de wasdroger verbergen zodat het netter oogt, maar daarnaast heb je dan een volledige kast waar je alles in kunt leggen voor de rest van het huishouden bijvoorbeeld en heb je een plek waar je tassen en bijvoorbeeld schoenen en sportkleding kunt bewaren. Spullen die je niet nodig hebt, bijvoorbeeld spullen voor de wintersport leg je dan hoog in de kast, zodat je toch de hoge ruimte kunt benutten, maar niet elke keer in de spullen grijpt die je niet zoekt.  

Ideaal voor een bijzondere ruimte

Het ideale aan het laten maken van een kast op maat dat je ruimte niet standaard hoeft te zijn. Wanneer jij een ruimte hebt van 2 bij 2, dan kun je hier vaak wel een kast voor vinden bij een meubelwinkel, maar heb je een ruimte met een puntdak of met schuine wanden? Dan is het toch vaak een stuk lastiger en is een meubelstuk op maat vaak toch wel de ideale oplossing, zodat je geen ruimte meer onbenut hoeft te laten. Het is een investering waar je nog jaren van zou kunnen gaan genieten.