Een taxushaag bij TaxusTopper

Een haag geeft een gevoel van privacy en bescherming. Maar ook voor het creëren van tuinkamers in de tuin zelf zijn deze planten ideaal. Daarnaast kunt u haagplanten gebruiken om bijvoorbeeld een border van planten in uw tuin te maken. Met name in tuinen met een strak design kan dit echt van toegevoegde waarde zijn. Wintergroene haagplanten kenmerken zich doordat ze hun bladeren in de winter houden. Op deze manier blijft de haag het gehele jaar zichtdicht, en kunt u deze als ‘muur’ om de tuin gebruiken. Taxus Baccata is de bekende taxus die veel voor wintergroene hagen wordt aangeplant. Taxushagen vormen een luxe afscheiding in elke tuin. Met de donkergroene kleur van de Taxushaag komen de bloemen en planten in uw tuin goed tot zijn recht! Taxus is een langzaam groeiende coniferensoort, omdat een taxus langzaam groeit zijn ze in verhouding duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld een snelgroeiende conifeer zoals een Thuja Brabant. Doordat taxushagen langzaam groeien heeft u minder snoeiwerk. Bij TaxusTopper bestelt u een taxushaag in de hoogte die u wenst. U kunt ook direct een hoge taxus bestellen bij TaxusTopper, zodat u direct kunt genieten van een volle haag en van privacy in uw tuin. Op deze manier realiseert u per direct een mooie wintergroene haag. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de taxushaag in uw tuin rustig te laten groeien. Wat uw keuze ook is, bij TaxusTopper bent u verzekerd van een topkwaliteit taxushaag tegen een scherpe prijs.

LET OP: Daarnaast een belangrijke opmerking m.b.t. de hoogte van de plant. Wij gaan standaard uit van de lengte vanaf bovenkant kluit tot de bovenkant van de taxusplant.

Natuurlijk is de hoogte van de taxushaag een belangrijke factor op het aantal Taxusplanten dat uw taxushaag per strekkende meter moet bevatten. Onderstaand vind u een overzicht van het aantal taxussen per strekkende meter, per hoogtecategorie.

Aantal taxussen per strekkende meter taxushaag:

40/60 cm: 4,5 planten per strekkende meter
60/80 cm: 4 planten per strekkende meter
80/100 cm: 4 planten per strekkende meter
100/120 cm: 3,5 planten per strekkende meter
120/140 cm: 3 planten per strekken meter
140/160 cm: 3 planten per strekkende meter
160/180 cm: 2,5 planten per strekkende meter
180/200 cm: 2,5 planten per strekkende meter
200/225 cm: 2 planten per strekkende meter
225/250 cm: 2 planten per strekkende meter
250/275 cm: 2 planten per strekkende meter