Exotische tuin verkrijgen in Nederland

bomen-bezorgen

Nederland is een land vol met mensen, en er is vaak iets te zien voor iedereen rond het land. Alleen is er een probleem: Wat als je dichtbij thuis het ook speciaal wilt laten maken? Hoe doe je dat? Wees gerust, dit is gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft geen duizenden euro’s uit te besteden, maar je kan gemakkelijk een paar tientjes besteden voor een paar exotische planten. Je kan bijvoorbeeld een perzische slaapboom kopen, dat is weer iets anders dan de standaard zonnebloemen van Nederland. Zo zijn er oneindig veel planten en bomen die het buitenland of de speciale sfeer van een locatie naar jouw tuin brengt.

Waarom houden we van exotisch?

Waarom houden we eigenlijk van exotisch? We zien toch weinig exotische dingen in Nederland? Waarom vinden we wat we al hebben in het binnenland niet speciaal genoeg om dat overal te gebruiken in huis? Hier klopt niets van! Dit komt omdat wij als mensen allemaal uniek willen zijn, zelfs als we er niet over nadenken. Een typische Nederlandse tulp zou daardoor mooi zijn, maar niet speciaal. Terwijl als je kiest voor een catalpa kopen, gaan mensen vaak vragen: Wat is dat voor plant? Dit zorgt ervoor dat je zelf unieker voelt en anderen in je leven anders naar je gaan kijken.

De natuur, maar dichter bij thuis

Hoewel een volledige exotische tuin als een leuk idee klinkt, moet je overwegen waarom je dit echt doet. Koop je planten voor de lol, of hou je van planten? Pas als je de tweede keuze hebt gemaakt raad ik je aan om je tuin te veranderen naar iets volledig exotisch. Niet omdat planten niets zijn voor mensen die er geen of weinig ervaring mee hebben; maar omdat als je iets koopt zonder motivatie, dan ga je snel je aankoop jammer vinden. Dat houdt je tenminste niet tegen om een nieuwe hobby aan te nemen! Het is nooit te laat om iets nieuws te ontdekken.