Grastapijt

grastapijt

Kunstgras heeft veel voordelen, maar vreemd genoeg komt het maar langzaam op. Lees in deze tekst over de voordelen van kunstgras en waar je het toe kan passen. Kunstgras is voordeliger dan je denkt, en omdat het duurzaam en onderhoudsvrij is, is het ook goedkoop op de lange termijn.

grastapijt

Dat er nog echt gras bestaat?

Soms is er geen keus. Als je gras wil hebben op een balkon of dakterras, dan moet je voor grastapijt kiezen. Gras groeit immers niet op beton, maar zodra het tapijt er ligt heb je alle denkbare comfort. Bijvoorbeeld gras voelt zo lekker aan onder de voeten, op een betonnen balkon moet je minstens slippers dragen, leg je op het balkon of dakterras grastapijt dan kun je op blote voeten over het balkon of dakterras lopen. Een ander voorbeeld is als het gras te intensief belopen wordt, en het beste voorbeeld is op een amateur- of trapveldje de plek waar het doel is. In een voetbalstadion waar professionele voetbalploegen spelen zie je zelden een slechte grasmat, maar op de voetbalvelden waar amateurs spelen is bij het doel modder en geen gras. Een soortgelijke situatie van een slechte grasmat kun je aantreffen in de voortent van een camper of caravan. Daar kunstgras leggen is in alle opzichten beter. Het is zoveel beter dat je jezelf afvraagt, waarom er nog echt gras bestaat?

Het moderne klimaat is ook niet gunstig voor gras

Gras is niet het hele jaar door even groen. Meestal in augustus is gras meer okergeel dan groen mits je ’s avonds liters leidingwater over het gras sproeit. Het hangt af van de grondsoort, maar tussen gras groeit onkruid en mos. Dit maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, om het hele jaar door een egale groene grasmat te hebben mits je kunstgras hebt. Kunstgras hoef je niet te sproeien, niet te bemesten of te maaien, een tapijt van kunstgras is altijd mooi groen. Bedenk dat het onderhoudsvrije een flinke besparing is, naast dat het je geen tijd kost. Doe je voordeel, en kies voor kunstgras.