Kadastrale kaart – een huis koop je niet zomaar

Als je een nieuw huis op het oog hebt, dan wil je graag alles weten wat maar met de woning te maken heeft. Zeker als je een levensloopbestendige woning wenst en dus plannen hebt je voor langere periode op een bepaalde plek te vestigen. Nou kun je elke dag langs het beoogde huis rijden, het kan echter anders, beter en completer: met de kadastrale kaart.

Een huis koop je niet zomaar, het is vaak de grootste investering van je leven

Een huis koop je niet zomaar. Het is vaak de grootste investering die je in je leven doet en dus ga je nooit over één nacht ijs als het om het kopen van een woning gaat. Je wilt precies weten waar de grens van het perceel met daarop je droomhuis precies loopt en heel stiekem wil je dat ook van je toekomstige buren wel weten. Als je plannen hebt een huis te kopen doe je er verstandig aan kadastralekaart.com te raadplegen en een kadastrale kaart te downloaden van het perceel waarop de woning staat.

Verschillende kadastrale kaarten beschikbaar

De gegevens op deze kaart zijn altijd actueel en gebaseerd op de gegevens van het Kadaster. Zoeken is simpel; je voert adres en postcode in en meteen zie je wat je wilt zien. Je kunt overigens verschillende kadastrale kaarten kopen. Koop een kaart met een vergunning rapport bijvoorbeeld. Dan krijg je een rapport met alle officiële bekendmakingen van de afgelopen periode binnen 250 meter van jouw mogelijke nieuwe huis. Je kunt ook een kaart krijgen met een omgevingskaart en een kaart met luchtfoto. Dan zie je het gewenste perceel en de omliggende percelen vanuit de lucht. Voorts kun je ook de eigendomsinformatie opvragen. Je krijgt dan ook informatie over de hypotheek die op de woning rust en wie de huidige hypotheekhouders zijn.