Nieuw kantoor aan huis

Ben je het thuiswerken moe geworden en heb je moeite met het vinden van een speciale ruimte om te werken? Heb je voortdurend te maken met overlast van familie en huisdieren? Als dit je aanspreekt, is het wellicht tijd om te overwegen een tuinkantoor te bouwen.

Voordelen tuinkantoor

Een tuinkantoor is een prachtige plek om te werken. Denk aan het creëren van een ruimte in de tuin waar je je kunt concentreren op je werk, omringd door natuur en dieren in het wild. Met een kantoor in de tuin heb je een rustige werkplek.

Niet alleen dat, maar het is aangetoond dat werken in de natuur het cognitief vermogen en de focus verhoogt. Studies hebben aangetoond dat werken in de natuur deze voordelen verdubbelt in vergelijking met werken in een traditioneel kantoor.

Een tuinkantoor kan je ook helpen met de balans tussen werk en privé. Je zult niet in de verleiding komen om tot diep in de nacht te werken, voortdurend jouw e-mails checken en meer. Hoewel dat zeker een optie is, kan het werken in een rustigere omgeving en meer gedaan krijgen je meer tijd geven om met jouw gezin door te brengen en meer.

Belangrijke overwegingen

Als je eindelijk hebt besloten dat een tuinkamerkantoor geweldig zou zijn, waar moet je dan nog aan denken? Ten eerste is het essentieel om te bedenken waar in de tuin het kantoor komt te staan.

Onthoud dat de basisbehoeften van een thuiskantoor hetzelfde zijn als een traditioneel kantoor. Daarnaast moet de omgeving comfortabel zijn, veel licht bieden, klimaatbeheersing en connectiviteit bieden.

Welk type gebouw kiezen?

Hoe kun je beslissen wat het beste is? Bedenk eerst wanneer je de kantoorruimte gaat gebruiken. Werk jij het hele jaar door in het tuinkantoor of gebruik je de ruimte vooral in de winter? In beide gevallen heb je een goed geïsoleerd tuinhuis kantoor nodig dat klimaatbeheersing biedt om je comfortabel te houden. Het gebouw heeft ook de juiste soorten ventilatie nodig om de luchtkwaliteit in de ruimte gezond te houden.

Als het op stijl aankomt, vinden sommige mensen het heerlijk om in een blokhut in hun tuin te werken. Een tuinkantoor in blokhut biedt muren van hout en ramen met dubbele beglazing.

Jouw kantoorinrichting plannen

Een goede indeling van jouw huistuinkantoor is ook belangrijk. Niets is vervelender dan werken in een rommelige omgeving. Het doel is om de ruimte overzichtelijk te houden, met ruimte om te ontspannen en een ruimte om te werken.

Ook hier is bijna alles mogelijk als het gaat om het plannen van de inrichting van jouw tuinkantoor. Maak je geen zorgen over out-of-the-box denken. Creëer de werkruimte van je dromen in de tuin.

Kies je stijl

Wanneer je de kantoorinrichting hebt gepland, kun je aan de slag met de stijl van je kantoor. Misschien heb je liever een modern kantoor met strakke lijnen of een relaxte blokhut-look. Ongeacht het type dat je kiest, zorg ervoor dat het bij jou en jouw werk past.