Door de hoge energieprijzen wil je waarschijnlijk niet de verwarming te veel aanzetten en al helemaal niet ‘s nachts. Het is goed om in een koele kamer te slapen, maar het moet niet té koud worden waardoor je wakker blijft liggen. Daarom is het van belang om een warm en fijn bed te hebben. Hiervoor kun je bijvoorbeeld naar een beddenwinkel gaan. In een beddenwinkel krijg je het beste advies over welke producten je het best kunt kopen. In zo’n beddenwinkel of slaapboulevard krijg je advies die speciaal op jou aansluit. Je kunt ze vinden door te zoeken op een beddenwinkel en dan met de stad erachter, zoals Beddenwinkel Hengelo of Beddenwinkel Twente, wanneer je in het oosten van het land woont.
Verschillende lagen
Net zoals bij kleding, maken lagen warmer. Je herkent het vast wel dat het warmer aanvoelt als je een shirt, trui en een jas over elkaar aandoet, in plaats van alleen een hele dikke jas of trui. Hetzelfde geldt eigenlijk tijdens het slapen in een bed. Natuurlijk is het handig om een dikke winterdeken te hebben, maar het is ook geen slecht idee om verschillende, eventueel dunnere, dekens op elkaar te stapelen. Een ander voordeel hiervan is dat je tijdens de nacht dekens eraf kan doen. Misschien herken je het wel dat je gedurende de nacht het steeds warmer krijgt. Je kunt dan steeds en deken eraf gooien en het zal weer de juiste temperatuur zijn.
De stoffen
Van welke stof je beddengoed gemaakt is, maakt ook verschil in hoe warm je het hebt tijdens het slapen. Dan gaat het niet alleen over je dekbedovertrek, maar ook over je kussen en hoeslaken. Katoen is bijvoorbeeld heel luchtig, terwijl wol een veel warmere stof is. Dit bepaalt hoe warm je het gaat krijgen tijdens de nacht. Een andere logische tip is het dragen van een pyjama. Dit vindt niet iedereen lekker zitten, maar het houdt je wel meteen een stuk warmer, al helemaal wanneer je een pyjama draagt met een lange broek en lange mouwen. Ook hierin kan de stof waarvan het gemaakt is verschil maken.