Alles over de hottub

Een hottub is een houtgestookt buitenbad. Van oorsprong komt de hottub uit Scandinavië. Scandinavië heeft vele natuurlijke warm- water bronnen en daarom kwamen ze op het idee om een hottub te maken. Deze hottubs waren rond en met een bankje waar je op kon zitten. Doordat de hottubs van hout waren gemaakt lekte ze altijd wel iets. Tegenwoordig zijn hottubs nog steeds gemaakt van hout maar is de binnenkant meestal van kunststof zodat het water niet weg kan lekken. De hottub word opgewarmd door hout op te stoken in de kachel, deze kachel verwarmd het water dan weer. Daarom heet het ook wel een houtgestookte hottub.

Verschillende soorten hottubs

Nog niet heel lang bestaan deze hottubs met kunststof, maar daarom kun je nu wel kiezen uit verschillende Welltub hottubs. De traditionele hottub van hout of de hottub met kunststof binnenkuip. Beiden hebben voordelen en nadelen. Een houten hottub kan dus gaan lekker als die een lange periode zonder water heeft gestaan, maar de houten hottub heeft wel een langere levensduur. De kunststof hottub kan niet lekken en is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te houden. Je moet dus goed nadenken over welke hottub je neemt. Als je de hottub bij een vakantiehuisje hebt staan dan is het misschien verstandig om een hottub te nemen met kunststof binnenkuip want deze kan lang leegstaan.

Soorten kachels

Naast dat je kan kiezen uit twee soorten hottubs kan je ook kiezen uit twee soorten kachels. Je kunt kiezen uit een interne of externe kachel. Een externe kachel staat buiten de hottub en de interne kachel staat in je hottub. Bij de interne kachel heb je wel iets minder zitruimte want de kachel word meestal afgeschermd met een schotje zodat je je niet kan branden.