De voor en nadelen van een maatwerk keuken

nadelen maatwerk keuken

Een nieuwe keuken plaatsen is altijd een groot avontuur. Je hebt de mogelijkheid om weer bij 0 te beginnen. En dat betekent dat je de hele keuken die je wilt gaan plaatsen compleet kunt aanpassen naar jouw specifieke wensen en naar jouw specifieke ruimte en budget. Zeker als het aankomt op een maatwerkkeuken zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Vanaf de eerste streep op papier van de tekening tot het laatste keukenkastje wat wordt opgehangen, je kunt het geheel naar eigen hand zetten als je kiest voor een keuken op maat.

Wanneer je kiest voor een keuken op maat vereist dat wel de nodige planning aan jouw kant. Je zult zelf moeten zorgen voor de juiste maten die de keuken moet gaan hebben. Wanneer kiezen mensen voor een op maat gemaakte keuken? Dit is meestal het geval als mensen kampen met een ongebruikelijke ruimte met ongebruikelijke afmetingen of ongebruikelijke ontwerpen. In zulke gevallen passen standaard keukens niet zo snel in het interieur of in de ruimte. Een op maat gemaakte keuken biedt dan absoluut uitkomst. Zo kun je de diepte en de breedte van het werkblad bijvoorbeeld zelf bepalen. Ook kun je zelf bepalen waar een wasbak komt en van welk ontwerp en welke vorm hij heeft. Ook kun je zelf bepalen maar alle apparatuur zal worden geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oven, de vaatwasser en andere apparatuur die in een keuken nodig hebt.

nadelen maatwerk keuken

Zijn er nadelen van een maatwerk keuken?

Op het eerste gezicht zou je zeggen dat er geen nadelen zijn bij een maatwerk keuken, aangezien jij alles zelf kunt beslissen en bepalen. Als er dan een nadeel zou moeten worden genoemd dan is het wellicht de prijs. Juist omdat alle werkzaamheden van het tekenen tot aan het realiseren van de keuken, compleet afwijken van een normale plaatsing van een keuken die standaard is, krijgt dit de prijs behoorlijk op. Er moeten specifieke tekeningen en specifieke materialen worden gemaakt om de op maat gemaakte keuken te realiseren. Tegenover deze hogere kosten staat wel dat je de keuken van je dromen kunnen realiseren waar je nog jaren lang plezier van hebt. Tip: lees eerst meer over voor- en nadelen maatwerk keuken voor je een definitieve keuze maakt.