Wat bepaalt de prijs van een prachtige beton ciré vloer?

Beton cire is een zeer sterk en duurzaam materiaal. Het is bestand tegen vuil, water en schimmels. Beton cire is makkelijk te onderhouden en geeft jouw woning een strakke en moderne uitstraling. Beton ciré is een populaire vloerafwerking in Nederland. Het is een dun laagje beton dat wordt aangebracht op de vloer. Vervolgens wordt er een laag polyurethaan over het beton aangebracht om ervoor te zorgen dat het niet uitdroogt. Maar wat kost een beton ciré vloer? En hoe kun je een beton ciré aanbrengen? In deze blog gaan we het allemaal bespreken. 

Wat kost een beton ciré vloer?

Om beton cire vloer prijs te bepalen is het handig om rekening te houden met meerdere factoren. Op basis van 4 factoren kun je de prijs van een beton ciré vloer bepalen. De oppervlakte, toepassing, ondergrond en toplaag zijn leidend wat betreft de prijs voor de vloer. 

Bij de oppervlakte is het van belang om te kijken naar het aantal vierkante meters dat je nodig hebt voor het betonlook project. Hoe meer vierkante meters er nodig zijn, hoe hoger de prijs. Bij de ondergrond is het belangrijk dat het egaal en glad is. Er kan tenslotte alleen met een egale vloer gewerkt worden. Na egalisatie wordt een primer aangebracht. Een primer voor een zuigende ondergrond zit bij de prijs inbegrepen, in tegenstelling tot een primer voor een niet-zuigende ondergrond. De primer voor een niet-zuigende ondergrond kost namelijk 2,50 per m2 extra. Maar ook de toepassing en toplaag hebben veel invloed. Wanneer je een betonlook in een keuken of een natte ruimte wilt toepassen, dan moet de toplaag waterafstotend en warmtebestendig zijn. Dit resulteert in een hogere prijs dan wanneer je een betonlook wilt aanbrengen in droge ruimten. Als laatste is de hoeveelheid toplagen belangrijk. Hoe meer toplagen je wilt gebruiken, hoe hoger de totaalprijs van het beton ciré project.

Hoe breng je beton ciré aan?

Wil je graag beton cire aanbrengen? Het is handig om de juiste voorbereidingen te treffen voor het aanbrengen van een beton ciré vloer. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk! De vloer moet egaal, scheurvrij, vormvast, droog en gelijkzuigend zijn om te kunnen starten. Maak je gebruik van vloerverwarming? Dan is het raadzaam om deze 2 dagen van tevoren uit te schakelen. Maar ook het gebruik van beschermende kleding, handschoenen en veiligheidsbril mogen niet ontbreken bij het aanbrengen van beton ciré. Genoeg dingen om rekening mee te houden bij het aanbrengen van beton ciré.