Wat te doen bij een kapot dakkapel

dakkapel financieren

Wanneer u meer ruimte nodig heeft, is het plaatsen van een dakkapel een goede mogelijkheid. U kunt de dakkapel kant-en-klaar laten maken in de fabriek en dan met een kraan op uw dak laten plaatsen. Dit is een snelle manier om te zorgen dat u meer ruimte krijgt en daardoor ook meer woongenot. Ook bij een nieuwe woning is het mogelijk om een dakkapel te plaatsen. Omdat er extra kosten aan verbonden zijn, kunt u zich afvragen hoe u dat gaat betalen.

dakkapel financieren

Een dakkapel financieren

Uw dakkapel financieren is mogelijk. Er zijn daarvoor meerdere mogelijkheden. Bij een kopen van een nieuwe woning kunt u bij uw hypotheek een bouwdepot afsluiten. Wanneer u een bouwdepot afsluit bij uw hypotheek, dan kunt u dat geld gebruiken voor uw woning als u er een waardevermeerdering mee creëert. Dat is door het plaatsen van een dakkapel zeker het geval. Om uw dakkapel te bekostigen kunt u ook een persoonlijke lening afsluiten of een met een doorlopend krediet. Het is belangrijk dat u voor een lening goed bekijkt welke geldverstrekker de beste voorwaarden heeft en het voordeligst is. Ga hierbij niet over een nacht ijs. Ook kunt u uw huidige hypotheek verhogen voor het bouwen van een dakkapel.

Een lekkage bij een bestaand dakkapel

Ook al zijn er bij uw  dakkapel goede materialen gebruikt, ook dan kunt u een lekkage krijgen. Een dakkapel heeft heel wat te verduren. Het moet de weersomstandigheden, die we in Nederland hebben, kunnen doorstaan. Dat is natuurlijk niet gemakkelijk. We hebben in Nederland te maken met hoge en lage temperaturen, maar ook met storm, regen, hagel en sneeuw. Bij een lekkage moet het snel gemaakt worden.

Het repareren

Wanneer uw dakkapel lekt, moet u niet wachten om het lek te dichten. U zou kunnen proberen om het zelf te doen, maar het is verstandiger om het te laten maken door een erkende dakdekker. Hij heeft de juiste materialen om veilig op grote hoogte werken. Laat eerst een offerte opstellen voor het repareren van de lekkage, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.