De inrichting van vroeger komt weer helemaal terug

Een 60’s behangetje, een oude klok of retromeubeltjes. De inrichting van vroeger is weer helemaal terug van weggeweest. Je kunt zelfs op een relatief goedkope manier deze stijl in huis halen. Een oude klok of retromeubels bij de kringloop bijvoorbeeld. In dit artikeltje word je meegenomen langs verschillende (en lekker goedkope) manieren op te ‘hunten’ naar deze meubeltjes. Zo ga je mee met de tijd en tegelijkertijd terug in de tijd!

Tot hoe ver terug zijn meubeltjes nog ‘hip’?

Het is voor te stellen dat niet alle meubeltjes uit een andere tijdsperiode als even hip worden beschouwd als anderen. Is het interieur van oma hip? Niet echt he. Dit komt omdat de gehele inrichting doorgaans nog is ingericht als zijnde 1970 (of ouder!). Een oubollig tapijt op de grond, een grote lompe servieskast en die grijze velours bank. Dit maakt het geheel niet spannend of interessant. Maar door losse, kleine meubeltjes of accessoires uit het verleden te gebruiken en neer te zetten kan je alsnog een speels effect creëren. Aan wat voor dingetjes moet je dan denken? Een toffe toevoeging (vinden we zelf) is een gave retro lamp. Denk aan eentje met een kleur die erg kenmerkend is voor de 60’s en 70’s: die oranje/bruinige kleur. Een lamp met een kap of voet in deze kleur vormt gelijk een eyecatcher. Ook een kleurrijk vloerkleed met vrolijke patronen kan voor een middelpunt zorgen waar mening buurvrouw jaloers op kan zijn. Zorg er wel voor dat het een ietwat samenhangend geheel vormt.

Ga voor die eclectische stijl

Losse stijlen samenvoegen is een bekend fenomeen in de wereld van interieur. Dit noemen ze ook wel eclectisch. Zo worden op een speelse maar toch samenhangende manier verschillende stijlen tot 1 geheel samengevoegd. Dus: laat je lekker gaan, maar niet té gek!