Waarom kiezen voor een zonnescherm met knikarm? Alle voordelen voor jou op een rijtje!

Een zonnescherm met knikarm is één van de meeste klassieke en uitstekende vormen van zonwering. Maar is dat niet een beetje ouderwets? Zeker niet hoor! Met de nieuwste technologieën en design kan je kiezen uit jouw perfecte zonnescherm met knikarm die bij jouw woning past. En tegenwoordig is alles mogelijk, qua functie, als qua stijl. Het is natuurlijk wel belangrijk dat deze dan bij jouw woning passen of natuurlijk bij jouw voorkeuren. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een zonnescherm met knikarm?

Het creëren van schaduw

Nu zal je vast wel denken, maar dat is toch ook de bedoeling bij het hebben van een zonnescherm? Ja zeker, dat is ook zo, maar bij een zonnescherm met knikarm gaat het toch weer net wat anders! Want natuurlijk is de belangrijkste functie het creëren van een koel plekje waar je tijdens de zonnige dagen van je tuin of terras kan genieten. Maar naast schaduw biedt een zonnescherm ook nog enkele andere voordelen. Een zonnescherm met knikarm wordt namelijk aan de gevel gemonteerd. Met behulp van de twee armen wordt de luifel horizontaal uit zijn cassette gerold. Doordat je een luifel gemakkelijk in en uit kunt schuiven, weer je de zon op warme dagen, maar behoud je een optimale licht- en warmte- inval tijdens de koelere maanden. En bovendien verdwijnt een knikarm ook volledig in zijn kast, waardoor het uitzicht van je huis er mooi blijft uitzien. 

De beleving versus de functie

Een zonnescherm beschermt je zowel binnen als buiten van de zon, maar zo heeft een zonnescherm nog meer functies. het zorgt er namelijk voor dat je zorgeloos van de heerlijke, warme zomerdagen kan genieten. Want een zonnescherm wordt tegenwoordig steeds vaker als verlenging van je woning gebruikt. Zo kan je het dus verschillende functies geven. Een leuke lounge om bijvoorbeeld in te relaxen, een eetruimte, barbecue ruimte of maak er een buitenkeuken van; het kan allemaal. En waarom maakt een zonnescherm met knikarm het dan makkelijker? Want je kan de knikarmen namelijk volledig van op afstand bedienen. Hoe makkelijk is dat toch?

Volledig aanpassen aan jouw stijl en woning

Wie nou denkt dat een zonnescherm met knikarm verleden tijd is, heeft het compleet mit! Want dankzij dus de nieuwe technologieën past het zeker bij jouw woning. Want door de vele soorten verschillende types die je hebt, pas er zeker wel eentje bij jouw design. Want je kan zelfs de kleur van jouw luifel aanpassen aan de kleur van je ramen. En zo kan je ook zelfs het doek volledig zelf kiezen. Je hebt dus meer dan genoeg keuze om zelf te kiezen wat bij jou past. Dus wat nou verleden tijd? Kijk snel welke zonnescherm jij kiest?