Hoe verminder je die echo?

Als je net je winkel hebt ingericht merk je iets dat nogal onhandig is: alles wat je zegt hoor je twee keer. De ruimte echot als een malle. Op die manier kan je nauwelijks met je klanten praten dus je moet en zal een oplossing voor het probleem vinden. En voor die oplossing hoef je niet ver te zoeken: het zijn akoestische panelen. Met behulp van deze panelen zorg je ervoor dat de echo uit de ruimte verdwijnt. Het mooiste is ook nog dat de panelen er niet als akoestische panelen uit hoeven te zien, je kan ze namelijk helemaal op laten gaan in de ruimte door ze te bedrukken

Waar breng je de panelen aan?

Als je de panelen hebt hoef je ze alleen nog maar aan te brengen. In de meeste winkels zal het plafond de best plek zijn: de muren staan vol met producten waardoor het geluid daar niet vanaf kaatst, en op de vloer moet je kunnen lopen. Het plafond is dus de enige plek waar geluid vanaf kaatst waar de panelen geplaatst kunnen worden. Print een mooi patroon op de panelen en je hebt meteen ook nog eens een prachtige plafonddecoratie.

Wat als het geluid van binnen het probleem niet is?

Het kan ook voorkomen dat geluid van binnen het probleem niet is. Soms is er buiten te veel herrie om normaal te kunnen werken. Dan biedt geluidsisolatie een uitkomst. Door geluidsisolatie in de muren te verwerken zorg je ervoor dat er veel minder geluid van buiten naar binnen kan komen en het in je winkel binnen lekker stil blijft zodat jouw klanten rustig kunnen blijven winkelen. Maar ook bij luide buren kan geluidsisolatie een uitkomst bieden. Je wil namelijk niet constant bij je buren moeten vragen of het een beetje zachter kan, en geluidsisolatie kan ook die geluiden buiten houden.