Kantoortrends van 2022

Langzaamaan wordt er weer minder vanuit huis gewerkt en verplaatsen we ons weer steeds vaker naar kantoor. De afgelopen jaren hebben we veel tijd thuis doorgebracht, wat de sfeer en uitstraling van het kantoor waarschijnlijk weinig goeds heeft gedaan. Met een paar kleine aanpassingen creëer je eenvoudig een geheel nieuwe uitstraling voor je kantoor, waardoor je weer met frisse moed van start kant. In het artikel van vandaag vertellen we je meer over de huidige kantoortrends in ons land en de trends die we komend jaar kunnen verwachten. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder.

Duurzaamheid en veel groen

Niet alleen in het privé leven, maar ook in ons werkleven wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Bij een nieuw kantoor ontwerp is het dan ook goed om hier rekening mee te houden. Duurzaamheid kan eenvoudig worden doorgetrokken in het interieur van het pand. Daarnaast is het gebruik van veel groen ook een trend die we komend jaar veel gaan zien. Dit blijkt niet alleen voor meer concentratie en een beter humeur te zorgen, maar levert ook een meer ruimtelijk gevoel op. In tijden van een pandemie creëer je er ook nog eens op een leuke manier afstand mee tussen bureaus, zodat collega’s voldoende afstand kunnen houden.

Dynamiek en flexibiliteit

Thuiswerken blijft ook na de pandemie waarschijnlijk veelal de norm. Een vast bureau op kantoor voor elke werknemer is dan eigenlijk niet meer nodig. Ook is het zonde van de ruimte als deze plekken niet benut worden. Kantoren zouden daarom in het kantoor ontwerp meer in moeten zetten op flexplekken. Niet iedereen heeft thuis namelijk de mogelijkheid om in alle rust aan het werk te gaan. Het is dan fijn dat een kantoor over flexibele werkplekken beschikt, zodat deze mensen wat vaker naar kantoor kunnen komen om hun werk te doen. Doordat werknemers niet altijd op dezelfde plek zitten, kan het tevens zo zijn dat zij tot nieuwe inzichten en inspiratie komen.